Ντόρα & Βενιζέλος μαζί25 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 3:39 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:39 μμ


Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου φέτος έγινε στην Αθήνα.

Μεταξύ των ομιλητών την Παρασκευή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ενότητα που αφορούσε στον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και οι δύο εστίασαν στο Προσφυγικό, ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα που έχουν προκληθεί κυρίως στην Ελλάδα από τον τρόπο που η Ευρώπη διαχειρίστηκε το θέμα.

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη ροή του λόγου της θύμισε και τι της είπε ένας Ιορδανός βουλευτής: «Οταν μιλάτε για Σύρους πρόσφυγες, να μην ξεχνάτε τους Παλαιστινίους». Οπως είπε στη συνέχεια, η Ευρώπη δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στο Προσφυγικό. «Στρουθοκαμηλίζει», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι όλοι οφείλουν να εστιάσουν στην πηγή του προβλήματος, που είναι ο πόλεμος, η φτώχεια και η κλιματική αλλαγή. Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την Αφρική είναι το κρίσιμο σημείο, μια και δοκιμάζεται η πολιτική ενότητα της Δύσης. Οι δύο πολιτικοί αποχώρησαν μαζί αμέσως μετά τις ομιλίες τους. Και η κοινή αποχώρησή τους δεν έμεινε ασχολίαστη.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Last Page» στο φύλλο 142 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Οι υπουργοί που τρέμουν τον ανασχηματισμό