Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: Ώρα για διπλωματική αντεπίθεση24 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 5:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:57 μμ


Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε με έμφαση το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έπειτα από τοποθέτηση του πρεσβευτή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οι Έλληνες βουλευτές επεδίωξαν να ενημερώσουν τόσο για το ζήτημα της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας όσο και για τις παράνομες ενέργειες της γειτονικής χώρας.

Ο προεδρεύων των εργασιών Άγγλος λόρδος συστηματικά και προκλητικά εμπόδιζε την ανάπτυξη των ελληνικών θέσεων, με αποτέλεσμα οι Έλληνες βουλευτές να αποχωρήσουν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί διεθνώς από φιλοτουρκικούς κύκλους σε βάρος των εθνικών μας θέσεων.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Τουρκία κινείται με κάθε τρόπο δημιουργώντας φιλικούς διπλωματικούς θύλακες.

Η ήδη διαμορφωθείσα κατάσταση επιβάλλει άμεσα την προώθηση των ελληνικών θέσεων για τα εθνικά συμφέροντα με οποιοδήποτε κόστος.

Η ελληνική διπλωματία δεν μπορεί να αρκείται πια στη φράση ότι οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο.

Κάτι ανάλογο υποστηρίζει προκλητικά και η Τουρκία κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ενημερώσει τους πάντες για το σύνολο των ελληνικών θέσεων, χρησιμοποιώντας σειρά επιχειρημάτων αλλά και γεγονότων της Ιστορίας.

Στη σύγχρονη εποχή η διπλωματία δεν γίνεται μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο των πρεσβευτών. Αντίθετα, στηρίζεται σε όλα τα σύγχρονα μέσα, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τα αντίστοιχα κονδύλια.

Ο μόνος τομέας που δεν χωρά μεμψίμοιρες πρακτικές είναι αυτός της προώθησης των εθνικών μας θέσεων.

Στις κρίσιμες ώρες που διανύουμε είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε δίπλα μας και την τελευταία φιλική φωνή.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 142 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μητσοτάκης: Συνάντηση με την υπ. Άμυνας της Γαλλίας, Φλ. Παρλί