Νέα εκδοτική προσφορά στη «Νέα Σελίδα» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου20 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 11:37 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:14 μμ


Νέα εκδοτική προσφορά μαζί με τη «Νέα Σελίδα» την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.

Το μυθιστόρημα «Ο Έρωτας της Πίσω Πόρτας» της Madeleine Chapsal.

Ένα έντονο μυθιστόρημα, με αποκλειστικό θέμα τον έρωτα -τον έρωτα χωρίς αναστολές, που φτάνει στα όρια της απελπισίας και της μοναξιάς.

Ο έρωτας είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα του κόσμου για να τα διαχειριστεί κανείς. Ιδιαίτερα όταν είναι απαγορευμένος -όταν αγαπάς κρυφά, κρυφά απ’ όλους, ακόμα κι απ’ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Πόσες χαμένες ώρες αναμονής του ραντεβού που τελικά ακυρώνεται, του τηλεφωνήματος που τελικά δε γίνεται.

Έχει ο έρωτας όρια; Κι αν έχει, ποια είναι αυτά; Ποιος τα θέτει; Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;

Υπάρχει όμως θύμα και θύτης ή είναι μόνο ο πόθος και η ανάγκη της αγάπης;

Η Μισέλ υπήρξε για πολύ καιρό η εξαιρετικά πιστή ερωμένη ενός παντρεμένου άντρα. Γνωρίζει λοιπόν αυτή την κατάσταση σε βάθος, όπως τόσες άλλες γυναίκες, εξάλλου: να είναι δηλαδή αυτή με την οποία ο άντρας δεν κάνει παιδιά, δεν έχει ευθύνες, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα… Με δυο λόγια, μια γυναίκα που προσφέρει μόνο ευχαρίστηση!

Όμως, για τη γυναίκα, τι πόνος και αβεβαιότητα! Πόσες χαμένες ώρες αναμονής του ραντεβού που τελικά ακυρώνεται, του τηλεφωνήματος που τελικά δε γίνεται, της ευλογημένης μέρας που εκείνος θα της πει: «Είμαι ελεύθερος, χωρίζω για να ζήσω μαζί σου…».
Αποτέλεσμα; Ο χωρισμός.

Όμως εκείνο το καλοκαίρι, στην ακρογιαλιά, στο σπίτι της φίλης της Ροζελίν, η Μισέλ συναντά έναν άλλο αντιπρόσωπο του τόσο επικίνδυνου είδους για τις μόνες γυναίκες: τον Ζοζέφ, έναν παντρεμένο.

Απ’ τη μεριά της η Ροζελίν, ταλαντούχα μουσικός, πέφτει στην αγκαλιά ενός μαθητή της, ενός νεαρού στα πρώτα του σκιρτήματα.

Μετάφραση από τα γαλλικά ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ