Πικραμμένοι, πολλοί Πικραμμένοι21 Μαΐου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 12:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:09 μμ


Της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Πομπώδης, θεατράλε, μελοδραματικός, με «μονοπωλιακή» ευαισθησία για τους αδύναμους και καθυστερημένη αλλά κυρίως επιλεκτική ευθιξία για τις διαρροές, ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, έκλεψε, είναι η αλήθεια, την παράσταση την περασμένη Τετάρτη.

Ενδεδυμένος την τήβεννο, αυτό το επιβλητικό σύμβολο εξουσίας, του οποίου όμως οι δικαστές κάνουν χρήση μόνον όταν πρόκειται να ανακοινώσουν τις δικαστικές τους αποφάσεις, ο κ. Σακελλαρίου δεν περιορίστηκε στην ανακοίνωση της παραίτησής του, την οποία, άλλωστε, θα μπορούσε να γνωστοποιήσει γραπτώς, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οχι! Επέλεξε μια θεαματική έξοδο σε ζωντανή μετάδοση εν είδει πολιτικού διαγγέλματος, δίκην αρχηγού – τίνος άραγε; Των συνταξιούχων που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους; Των δικαστών της μειοψηφίας; Των συναδέλφων του στο ΣτΕ, οι οποίοι τον «άδειασαν» -ευλόγως- την επόμενη μέρα, επικρίνοντάς τον για απόπειρα επηρεασμού και φυγομαχία; Ή μήπως του εαυτού του και μόνον;

Το παράδειγμα του προκατόχου του, Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος μεταπήδησε το 2012 από τη θέση του προέδρου του ΣτΕ στον θώκο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι ίσως πηγή έμπνευσης για πολιτικές φιλοδοξίες. Αν, μάλιστα, ευσταθεί η περιρρέουσα φημολογία, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ του υποσχέθηκε σε ανύποπτη στιγμή υψηλό πολιτικό θώκο, τότε τα πράγματα παίρνουν κι άλλη διάσταση…

Μόνο που η μέχρι τώρα στάση του είναι σε πλήρη διάσταση με τη συνέπεια και την ειλικρίνεια. Ο κ. Σακελλαρίου δεν είχε ενοχληθεί το 2016, όταν η πολιτική ζωή ταλανίζονταν επί μήνες στη βάση μιας διαρροής για τις τηλεοπτικές άδειες. Ούτε όμως και πρόσφατα, όταν διέρρευσε στο «Πρώτο Θέμα» ότι θα βγει αντισυνταγματική η ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στον ΕΦΚΑ. Ούτε, φυσικά, σε μια σειρά από άλλες αποφάσεις του ΣτΕ, όπως η 1738/2017, που οδήγησε σε παραγραφή χιλιάδες υποθέσεις φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου (Λίστα Λαγκάρντ κ.λπ.), ή η 3312/2017 ΚΥΑ για το «πόθεν έσχες» των δικαστών.

Συμπέρασμα; Πικραμμένοι, πολλοί Πικραμμένοι…

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 50 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 20/5

Διαβάστε επίσης:

Συνέχεια στο θρίλερ: Φάρμακα κατά του AIDS, αναβολικά και πολύτιμα πετράδια

Αποκλειστικό: Η εξαφανισμένη γιατρός του Λαϊκού παρουσιάζεται τη Δευτέρα στον εισαγγελέα

Χρήστος Σπίρτζης στη «Νέα Σελίδα»: Το Κίνημα Αλλαγής να ξεκαθαρίσει αν θα συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη