ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ υπολογίζουν «χωρίς τον ξενοδόχο»17 Φεβρουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 11:11 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:14 μμ


Πρωταρχικός στόχος μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και για να μιλάμε ξεκάθαρα, στόχος μας είναι η αντιπολίτευση με προτάσεις και επιχειρήματα και όχι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση με κραυγές και ανούσιες κοκορομαχίες, όπως έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Της Ζέφης Δημαδάμα *

Η ανάδειξη θεμάτων όπως οι αυθαίρετες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες, το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά αδύναμους που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, το ασφαλιστικό, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται καμιά ουσιαστική αναδιάρθρωση, αλλά και η πρότασή μας για την καθιέρωση μόνιμης 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός.

Θα πορευτούμε έχοντας πυξίδα τα κρίσιμα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τον επόμενο καιρό, ενδυναμώνοντας το Κίνημά μας, συνομιλώντας με την αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία πολιτών, τα επιμελητήρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες μητέρες, τις γυναίκες.

Πεπεισμένοι ότι οι πολίτες κουράστηκαν με τα ψέματα, τον άκρατο λαϊκισμό, τη χυδαιολογία και τη διχαστική ρητορική, προχωράμε αυτόνομα μπροστά με τους πολίτες που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με όσους και όσες επιθυμούν να συμπορευτούν με τις αρχές του Σοσιαλισμού και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία αφορά σε ζητήματα συνεργασιών με άλλα κόμματα, δεν μας αφορά και είναι εκτός της δικής μας ατζέντας. Είναι δόλια και μεθοδευμένη κάθε τέτοια συζήτηση, η οποία μόνο συγχύσεις προκαλεί και εξυπηρετεί τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι θέλουν συμμαχίες, ας ψάξουν αλλού, μακριά από το Κίνημα Αλλαγής.

Αν η απλή αναλογική δημιουργεί προσδοκίες στον ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία άρα και την επιτακτική αναζήτηση αναγκαίων εταίρων, υπολογίζει «χωρίς τον ξενοδόχο». Εμείς δεν είμαστε οι ΑΝΕΛ.

Συνεργασίες δεν οικοδομούνται ούτε σε καφέ ξενοδοχείων ούτε σε καφενεία με παλιούς ή νυν γνωστούς και φίλους.

Τα κόμματα -εάν και εφόσον προκύψουν ανάλογα ζητήματα- έχουν όργανα και έχουν δημοκρατικές διαδικασίες για να αποφασίσουν.

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε χαράξει και υπερασπιζόμαστε την αυτόνομη πορεία μας, προχωράμε στον προγραμματικό και οργανωτικό μας σχεδιασμό στη Συνδιάσκεψη της 14ης-15ης Μαρτίου κι όλα τα υπόλοιπα δεν αφορούν σε κανέναν και καμιά από εμάς.

* Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 141 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

ΚΙΝΑΛ: «Παραμύθια της Χαλιμάς» η προσέγγιση με ΣΥΡΙΖΑ

Για τη νίκη στις επόμενες εκλογές

Νάντια Γιαννακοπούλου στη «Νέα Σελίδα»: Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι καμία σέχτα