Τα φερέφωνα της διαπλοκής καταγγέλλουν…1 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:35 μμ


Η διαπλοκή – ως διατύπωση και περιεχόμενο – έχει πλέον καταστεί στη χώρα μας επίσημος όρος του τομέα της πολιτικής επιστήμης. Φρόντισαν γι’ αυτό κόμματα και ηγεσίες του συστημικού τόξου, που, όχι μόνο ταυτίστηκαν με άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά επέτρεψαν, μάλιστα, στα συμφέροντα αυτά να δρουν ασύδοτα και – το χειρότερο – να ασκούν στην πράξη τον ρόλο άτυπου κόμματος εντός του πολιτικού συστήματος.

Γι’ αυτό και ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας ο ισχυρισμός της Νέας Δημοκρατίας και της ηγεσίας της ότι η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά τεκμήριο διαπλοκής.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από τον ανεξάντλητο σωρό των σκανδάλων θα συναντήσεις από κάτω στελέχη και φορείς του συστημικού – διαπλεκόμενου τόξου συναγελαζόμενους και συναλλασσόμενους με στυγνά επιχειρηματικά συμφέροντα· θα σκοντάψεις σε μίζες και προμήθειες, σε άνομες και αποηθικοποιημένες πρακτικές.

Από τον τομέα των φαρμάκων μέχρι τις εργολαβίες και τις προμήθειες, από τη Siemens μέχρι τα υποβρύχια, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τομέας της οικονομικής δραστηριότητας στον οποίο να μην έχει διεισδύσει το κύκλωμα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Ορισμένοι, μάλιστα, διένυσαν ήδη το «τρίγωνο» ανακριτές – δικαστήρια – φυλακές, ενώ έπεται και συνέχεια.

Τι θέλει να πει στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

«Είμαστε όλοι ίδιοι, δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα», σε μια λογική συμψηφισμού της ατέλειωτη λίστας των σκανδάλων της Μεταπολίτευσης με μια συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Στην ίδια λογική ήταν και η συνέχεια των διαρροών της Πειραιώς, στις οποίες λίγο πολύ ο κ. Μαρινάκης εμφανίζεται χορηγός της Κουμουνδούρου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η προσπάθεια είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό. Το ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία. Το ξέρει κι ο κάθε πολίτης της χώρας. Όποιος τουλάχιστον δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 95 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Απόβαση στα Σκόπια

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα