Τέρενς Κουίκ: Γιατί συστρατεύομαι με τον Αλέξη Τσίπρα2 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:34 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:39 μμ


Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι έχουν την απορία επειδή κατεβαίνω σε αυτές τις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θα απολογηθώ σε κανέναν, αλλά μπορώ να το εξηγήσω.

Του Τέρενς Κουίκ*

Είναι μια συνειδητή επιλογή, η οποία ξεκινά από την πρώτη μέρα που συνεργάστηκα με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις πρώτες εκλογές του 2015, όταν ανέλαβα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου.

Δυνάμωσε όταν στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2016, με προσωπική επιλογή και απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβα υφυπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζω επίσης -για να λύσω κι άλλες ενδεχόμενες απορίες- ότι είχα αποδεχτεί και τις δύο προγραμματικές δηλώσεις το 2015, ακολούθησα επακριβώς τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεργάστηκα εξαιρετικά με όλους τους υπουργούς και υφυπουργούς συναδέλφους μου σε όσους τομείς χρειάστηκε.

Επιπλέον, υπάρχει ένας πάρα πολύ σοβαρός λόγος με τον οποίο «κλείδωσε» η τωρινή μου απόφαση, που έχει να κάνει προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δουλεύοντας επί 4,5 χρόνια μαζί του, έχω απόλυτα -εκ των έσω- πειστεί ότι είναι ο αναγκαίος πρωθυπουργός για την Ελλάδα, με τον απόλυτο σεβασμό και την αξιοπιστία που έχει κερδίσει από τους παίκτες της διεθνούς πολιτικής σκακιέρας.

Δεν μετανιώνω ούτε μια στιγμή που σε δύσκολες στιγμές έβαλα πλάτη για να τον στηρίξω.

Να μπω ανάμεσα σ’ εκείνον και τα σχέδια και τις ιαχές που ήθελαν να τον «γκρεμίσουν», να τον ανατρέψουν, να ανακόψουν την πορεία της κυβέρνησης.

Και ούτε θα επέτρεπα στον εαυτό μου να διευκολύνω επί της ουσίας τους στόχους εκείνων που έκλεψαν τους Ελληνες και τους έκαναν υποχείρια του ΔΝΤ να επιστρέψουν στην εξουσία με όλο το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα και τις ακραίες απόψεις τους.

Και κυρίως με τον διακαή τους πόθο να βρουν την ευκαιρία να κουκουλώσουν τα ανομήματά τους.

Γι’ αυτό συστρατεύομαι με τον Αλέξη Τσίπρα στην πορεία μας για τις κάλπες.

Και υπάρχουν πολλοί νοικοκυραίοι του κεντροδεξιού χώρου, του χώρου της λαϊκής Δεξιάς, που σκέφτονται το ίδιο.

* Υφυπουργός Εξωτερικών – Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Β1) με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 108 της «Νέας Σελίδας» το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

«Πρώτη φορά» τέτοιο εθνικό ανάστημα

Στον Τσίπρα το «γήπεδο» της δημοκρατικής παράταξης