Τζαρτζάρισμα εντός Βουλής2 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:38 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:42 μμ


Στο Μέγαρο της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές έγιναν οι απαιτούμενες αλλαγές στα γραφεία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στο γραφείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται στο ισόγειο εγκαταστάθηκε ο διευθυντής του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε πάει στον πρώτο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου ήταν το γραφείο του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου – για να γίνεται λιγότερο αντιληπτός στις συναντήσεις του, λένε οι κακές γλώσσες.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αν και δικαιούταν γραφείο εντός του Μεγάρου, επέλεξε να πάει σε ένα από τα γειτονικά κτίρια, όπου φιλοξενούνται οι βουλευτές από την επαρχία.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι αλλού: στον χώρο του ισογείου όπου βρισκόταν το γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη, δίπλα από το γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά εγκαταστάθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης για να βρίσκεται κοντά στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού κατ’απαίτηση του Γιάννη Δραγασάκη κλήθηκε να… μεταναστεύσει στον δεύτερο όροφο.

Κι αυτό γιατί ο κ. Δραγασάκης ζήτησε να έχει γραφείο εντός του κτιρίου, αν και δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ακόμα και χωροταξικά τα τζαρτζαρίσματα…

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Dark Side» στο φύλλο 117 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόβλημα στο πρόβλημα;

Πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν φανατικά τη διεύρυνση εκφράζουν αμφιβολίες ως προς το κατά πόσο η Προοδευτική Συμμαχία με την παρούσα δομή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τον βασικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης.

Αναρωτιούνται ποια είναι η κοινωνική αναφορά των περισσότερων προσώπων που συναπαρτίζουν τον πυρήνα της Συμμαχίας και ποιος είναι ο πολιτικός τους αντίκτυπος.

Ελκύουν ή απωθούν τους ψηφοφόρους, όχι μόνο του 31,5%, αλλά και όσους ανήκουν στη σιωπηρή πλειοψηφία της Κεντροαριστεράς.

Και τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, παρά την αισιόδοξη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Dark Side» στο φύλλο 117 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Μπογδάνος κατά «Ελληνοφρένειας»: Κάνανε καριέρα ως υπάλληλοι Αλαφούζου – Μαρινάκη