Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν χρειάζεται περίοδο χάριτος15 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:20 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:25 μμ


Σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα ισχύουσα παράδοση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση απέδειξαν μέσα σε ελάχιστα 24ωρα ότι δεν χρειάζονται καμιά περίοδο χάριτος για να κριθούν.

Το εναρκτήριο λάκτισμα το έδωσε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκρινε ότι η ΕΥΠ, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτελούν ατομική του ιδιοκτησία, παραπέμποντας με τον τρόπο αυτό σε φεουδαρχικού – αυταρχικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές.

Ταυτόχρονα, εν μια νυκτί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής καταργείται και οι λειτουργίες του και οι αρμοδιότητες του εντάσσονται στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης, όπως, άλλωστε, και οι φυλακές, που, όπως παντού στη Δύση, υπάγονταν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Από εδώ και στο εξής για τα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα θα «φροντίζουν» οι μηχανισμοί καταστολής

Όμως τις εξουσίες και τη «λεία» τους διεκδικούν και τα στυγνά συμφέροντα που ώλεσαν και δήωσαν την περίοδο 2010-2014.

Ο ΣΕΒ ήδη κατέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, ενώ παράλληλα προωθείται η εκποίηση των «φιλέτων» της ΔΕΗ και η αλλαγή της σύμβασης για το Ελληνικό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «απαιτήσεις» του αναδόχου.

Υπάρχουν, βεβαίως, και τα θετικά μέτρα, όπως οι μειώσεις φόρου και οι φοροαπαλλαγές.

Αυτά όμως παραπέμπονται για τα μέσα του 2021, εν αναμονή του περίφημου 4% αύξησης του ΑΕΠ, το οποίο αποτελεί άλλη μια κυβερνητική επαγγελία-φούσκα μετά το πλεόνασμα του 2,5% που θα επιτύχει κατόπιν «σκληρών διαπραγματεύσεων» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες δεν προκαλούν καμία έκπληξη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είχε, άλλωστε, ξεκαθαρίσει από καιρό ότι θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που «διεκόπησαν» τον Δεκέμβριο του 2014, εφαρμόζοντας πιστά το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Κι αυτή τη σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα καμία επικοινωνιακή στρατηγική δεν μπορεί να την καλύψει.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 110 της «Νέας Σελίδας» το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κοινωνικό αντιπολιτευτικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση του ΔΝΤ, του ΣΕΒ, της διαπλοκής

Στη Βουλή η Προοδευτική Συμμαχία

Όλες οι φυλές της νέας κυβέρνησης