Νέα εκδοτική προσφορά στη «Νέα Σελίδα» την Κυριακή 26/123 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 10:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:45 μμ


Νέα εκδοτική προσφορά μαζί με τη «Νέα Σελίδα» την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Πάουερς «Ορφέας».

«Άκου πιο προσεκτικά, άκου τα πιο μικρά, άκου πιο ανάλαφρα, κάθε ήχο, από όπου κι αν προέρχεται, και θα καταλάβεις πώς θα ακούγεται ο κόσμος πολύ καιρό αφότου θα έχει τελειώσει η δική σου συναυλία».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο μουσικοσυνθέτης Πίτερ Ελς ανοίγει μια μέρα την πόρτα του για να βρεθεί μπροστά σε αστυνομικούς.

Το ερασιτεχνικό εργαστήριο μικροβιολογίας που έχει φτιάξει στο σπίτι του – το πιο πρόσφατο πείραμά του στο πλαίσιο της αέναης προσπάθειάς του να ανακαλύπτει απροσδόκητα μοτίβα μουσικής – έχει εγείρει τις υποψίες του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Γεμάτος πανικό από την επιδρομή των αστυνομικών, ο Ελς γίνεται φυγάς και καταστρώνει ένα σχέδιο για να μετατρέψει αυτή την ολέθρια σύγκρουση με το κράτος ασφάλειας σε ένα έργο τέχνης που θα αφυπνίσει τους ακροατές του και θα τους ευαισθητοποιήσει ξανά στους ήχους που υπάρχουν παντού γύρω τους.

Μετάφραση από τα αγγλικά: Μάτα Σαλογιάννη

Ποιος είναι ο Ρίτσαρντ Πάουερς

Ο Ρίτσαρντ Πάουερς γεννήθηκε στο Έβανστοουν του Ιλινόις.

Έχει γράψει έντεκα μυθιστορήματα, έχει λάβει την υποτροφία MacArthur και το National Book Award, ενώ ήταν υποψήφιος για το Pulitzer και για το National Book Critics Circle (NBCC).